1984 - 1994

25
26 a Øving til Amerikatur

 

Denne perioden er preget av:
Turer til USA 
Tradisjonen med bruk av munnspill ble tatt opp igjen

26 b Amerikatur 1985

Nå hadde laget større ting på gang.  Laget hadde lenge arbeidet med forberedelsen til en Amerika tur og den 5. oktober 1985 reiset laget med 22 musikere og 8 dansere og dessuten noen ektefeller.

26 c Seattle

Turen gikk til Seatle området, der svært mange Sunnfjord -etterkommere er å finne fra Tacoma i sør til Poulsbo i nord.  I utvandringstiden var det mange fra Naustdal som slo seg ned i Kent.

26 d Seattle Fest i Ballard

Konsert programmet var sammensett av spill i samspill, grupper og solo. Danseframvisning, visesang og en lysbildeserie fra Naustdal.  Responsen var overveldende.

26 e

 

Fra denne perioden kan nevnes:
I 1987 var landsfestivalen i gammaldans lagt til Trondheim. Beste resultat oppnådde unggutten Kjell Bjarte Vonen med en 3. plass i torader junior.

27

Munnspill var mye brukt i laget tidligere. På slutten av 1980 åra fikk laget besøk av Riksspelemannen Skogsby –Lasse. Det ble holdt kurs og det hele ble avsluttet med fest i Fosshalla.

28

I 1991 ble det en ny tur til USA. Truppen hadde 29 aktive deltakere og 9 «turister».   Denne gangen gikk turen til Los Angeles og vi hadde 5 konserter i opptil 40 varmegrader, før turen gikk til Seatle området med flere konserter der. Også denne konsert turen var en suksess. Som en konsekvens av denne turen ble det opprettet vennskapsavtale mellom Kent og kommunene Førde, Jølster og Naustdal.  Gaular kom med noe senere.

29 c Heile laget

1992. Besøk av Nordahl Grieg Leikarring frå California.
Parisargjengen Kjell Bjarte Vonen, Kåre Ullaland, Bård Leversund og Rønnaug Reiakvam vant ungdommens kulturmønstring lokalt og på landsplan. De fikk representere Norge i Paris.
“Lat oss samlast i Kyrkja" Plateinnspilling ved kirkejubileet

Vidare til 5. ti-år

  • teknikk

    Korleis kome vidare til 5. ti pr?

    2015-09-18 22:08:13
    [Svar]