60 år i kortversjon

Historia til Naustedalen spelemannslag på 60 års jubileumsfest

Per Christian Langlie guida oss gjennom 60 år i ord og bilder:

Vi skal i dag feire 60 år. Laget har en imponerende historie bak seg.

Instedalen Spellemannslag som laget kalte seg de første 15 åra, var etabler i en tid da det i mange bygder var trekkspillet som dominerte. Men i instedalen var det ikke slik. Fela var flittig brukt i bryllup og festlige anledninger og når trekkspillet kom spilte alle i lag.

Gjennom disse 60 åra som har gått har Naustedalen spellemannslag spelt i overkant av 950 ulike tilstelninger av disse omkring 170 tilstelninger som laget har arranger selv.
Laget har hatt 3 konsertturer til vestkysten av USA, noe som har ført til at kommunene Førde, Jølster, Gaular og Naustdal har fått byen Kant i i USA til vennskapsby.
En konserttur til Østerrike 2008
En tur til Beijing i China. (men p.g.a. storpolitikk så ble det ingen konserter) 
Gjennom dansesatsinga berget laget den gamle springar dansen fra Naustdal i- i siste liten, slik at den nå er i vanlig bruk under kappleiker og dansetilstelninger.
Laget har gjort 4 «plateinnspillinger» Den første var «Slåtter frå Sunnfjord» i 1975 og «I brylaup» i 1980. Begge kom ut som LP og kassett. Så kom «Amerikafararen», som bare ble gitt ut som kassett i 1991 og den siste «Dans i Fosshalla» en CD i 2000
Naustedalen spellemannslag har deltatt på samtlige landsfestivaler i gammeldans opp gjennom årene.
Onsdagsdansen i Fosshalle: Laget har spilt til dans i imponerende  20 år

Det heile starta slik: 1. ti-år